Detalii
O capsulă gelatinoasă conţine 10000 UI vitamina A şi 1000 UI vitamina D.
Vitamina A este prezentă în alimentele de origine animală. Totusi, ea se găseste si în cele vegetale, sub formă de beta-caroten, care în organism se transformă în vitamina A (betacarotenul se mai numeste si provitamina A). Acesta are nevoie de grăsimi pentru a se transforma în retinol.
Rezultatele unei cercetări efectuate în Statele Unite ale Americii, pe o perioadă de 10 ani, au demonstrat că bolile cardiace si cancerul de prostată au o incidenta de două ori mai mică in cazul bărbatilor care au consumat sistematic betacaroten, în comparatie cu subiectii din lotul martor care nu au consumat această substantă.
•Vitamina A măreste acuitatea vizuală pe timp de noapte, îmbunătăteste vederea si ajută în tratamentul multor boli de vedere prin faptul că permite formarea purpurei ochiului.
• Măreste rezistenta la infectiile respiratorii
• Ajută la functionarea normală a sistemului imunitar.
• Scurtează durata de boală.
•Contribuie la înlăturarea petelor pigmentare determinate de vârstă.
•Mentine procesul de crestere si consolidare a oaselor si starea de sănătate a pielii, părului, dintilor si gingiilor.
• Ajută în tratamentul acneii, al ridurilor superficiale si în afectiuni ca impetigo, furunculoza, în arsuri si ulcere deschise - atunci când este folosită în uz extern.
• Este adjuvant în tratamentul emfizemului si al hipertiroidismului.
• Participă la metabolizarea hormonilor steroizi
• Este benefică pentru tratarea rănilor si a unor boli de piele.
Istoricul vitaminei D este legat de rahitism, o boală ce decalcifiază oasele si le deformează.
Vitamina D este produsă de organism în primul rând sub actiunea soarelui, ultravioletele determinând “fabricarea” ei în piele. Calciferolul contribuie la utilizarea optimă de către organism a calciului ?i a fosforului, elemente indispensabile pentru metabolismul oaselor si dintilor sănătosi, cât si a echilibrului fosfocalcic.