Protectia datelor GPDR

Principiile prelucrării datelor cu caracter personal

Noi, SC Farmacia Profarm S.R.L. in calitate de operator al  magazinului on-line farmaciaprofarm.ro, declarăm că toate datele personale sunt considerate strict confidențiale şi sunt tratate în conformitate cu legile în vigoare în domeniul protecției datelor cu caracter personal.

Deoarece securitatea datelor tale personale este o prioritate pentru noi,  acordăm cea mai mare atenție datelor personale și protecției acestora. În cadrul acestor Principii ale prelucrării datelor cu caracter personal dorim să te informăm ce date personale colectăm și cum le folosim.

 1. Datele cu caracter personal și prelucrarea acestora

1.1.  Categorii de date cu caracter personal

Colectăm informații diverse, în funcție de ce servicii din oferta noastră alegeți să utilizezi.

a)      În cazul în care alegi sa cumperi de la noi, fara sa ai un cont de client creat, colectăm:

 • Datele necesare pentru livrarea comenzii tale: numele și prenumele, adresa de e-mail, adresa de facturare, adresa de livrare in cazul in care doresti livrarea la o alta adresa,  numărul de telefon și detaliile bancare privind facturarea, in cazul in care alegi ca modalitate de plata – ordin de plata;

 • Datele demografice: informațiile privind sexul, data nașterii;

 • Datele care apar pe durata existenței contractului – produsele achiziționate, segmentul clientului, volumul serviciilor prestate.

b)      Dacă ai un cont creat pe farmaciaprofarm.ro, colectăm:

 • Datele necesare pentru livrarea comenzii tale: numele și prenumele, adresa de e-mail, adresa de facturare, adresa de livrare in cazul in care doresti livrarea la o alta adresa,  numărul de telefon și detaliile bancare privind facturarea, in cazul in care alegi ca modalitate de plata – ordin de plata;

 • Datele demografice: informațiile privind sexul, data nașterii;

 • Datele care apar pe durata existenței contractului – produsele achiziționate, segmentul clientului, volumul serviciilor prestate;

 •  Datele de autentificare: numele de utilizator și parola. Nu avem acces la parola propriu-zisă, aceasta informatie este cunoscuta doar de tine. Iti recomandam sa nu divulgi aceste date altor persoane.

c)      Dacă alegi sa te abonezi la mesajele noastre de marketing (newsletter si sms), colectăm: numele si prenumele, adresa de email si/sau numarul de telefon, informatii privind data nasterii si sexul;

d)      Datele personale de pe Facebook - dacă utilizați pagina de socializare Facebook, permiteti accesul firmei Farmacia Profarm la profilul public, data nașterii, locația curentă și adresa de e-mail. Din profilul  tau public de pe Facebook fac parte și numele și prenumele, fotografia de profil, categoria de vârstă, sexul și alte informații publice în funcție de cum v-ați setat profilul;

e)      Datele obținute prin cookie-uri pentru a avea eficientiza campaniile de publicitate și pentru a îmbunătăți ofertele de produse și servicii, Farmacia Profarm utilizează informații despre produsele achiziționate de clienții noștri. Mai multe detalii despre cookie-uri poti citi aici.

f)       In cazul in care doresti informatii si ne contactezi pe chat, atunci vom colecta numele si prenumele alaturi de adresa de email, doar cazul in care doresti sa raspundem solicitarilor tale.

În plus, procesăm următoarele date personale: detalii din mesajele dintre Farmacia Profarm și client si detalii despre comportamentul pe farmaciaprofarm.ro. Aceste detalii sunt folosite strict in scopul imbunatarii activitatii desfasurate sau cu scopul de a veni in intampinarea ta cu cele mai bune oferte.

Farmacia Profarm nu colectează si nu prelucreaza prin site-ul farmaciaprofarm.ro date personale, cum ar fi cele cu caracter sensibil: CNP, starea dvs. de sănătate, etnie sau religie, orientare sexuala, etc. 

1.2.  Scopul pentru care prelucrăm date cu caracter personal:

Dorim sa iti furnizam produse si servicii de calitate, pe care sa le imbunatatim permanent. Pentru a putea presta și îmbunătăți serviciile oferite procesăm datele tale personale. Mai exact, ne referim la:

 • Procesarea comenzilor, plasate fie prin pagina nostra web, fie prin telefon. In acest caz, motivul juridic este că datele sunt indispensabile pentru executarea contractului de cumpărare, iar unele informații sunt indispensabile pentru îndeplinirea obligațiilor legale (de exemplu, documentele contabile).

 • Notificarea privind disponibilitatea produselor - in cazul în care soliciti monitorizarea disponibilității unui articol, procesăm datele tale personale pe baza acordului dat.

 • Serviciul de asistență clienți - pentru a oferi servicii clienților şi a elimina eventualele probleme în executarea contractului de vânzare, procesăm datele personale în baza necesității respectării acestor contracte. Utilizăm datele colectate în scopul comunicării într-un mod personalizat. De exemplu, te putem contacta prin telefon sau prin e-mail, pentru a iti reaminti că ai produse în coșul de cumpărături on-line, pentru a te ajuta să finalizezi comanda, pentru a iti comunica starea curentă a cererii, a comenzii sau a reclamației tale., pentru a obține informații suplimentare, dacă este cazul sau pentru a te anunța că trebuie să acționezi pentru a iti menține contul în stare activă.

 • Îmbunătățirea serviciilor - folosim datele pentru îmbunătățirea continuă a serviciilor și a sistemelor noastre, inclusiv pentru a adăuga funcții noi și, totodată, pentru a lua decizii informate, toate bazate pe interesul nostru legitim, derivat din libertatea de afaceri și din nevoia de a îmbunătăți serviciile prestate, pentru menținerea competitivității.

 • Protecție, securitate și soluționarea disputelor - putem prelucra datele și dintr-un interes legitim, care constă în a asigura protecția şi securitatea sistemelor și a clienților noștri, pentru prevenirea şi detectarea fraudelor, rezolvarea litigiilor şi implementarea acordurilor noastre, pe baza interesului legitim.

 • Oferte de marketing – in cazul in care optezi sa fii la curent cu toate ofertele noastre, vei primi comunicari comerciale prin e-mail si/sau SMS.

 • Oricand posibilitatea de a refuza aceste comunicări comerciale, folosind link-ul pentru dezabonare din fiecare e-mail. Pentru dezabonare, puteți contacta, de asemenea, direct serviciul nostru clienți sau persoana care răspunde de protecția datelor, la adresa de email . În cazul dezabonării de la mesajele comerciale, nu vom mai utiliza datele dvs. electronice de contact în aceste scopuri.

1.3.  Transferul datelor personale către terți

Informațiile tale personale vor fi transmise unor terți sau vor fi intermediate altfel, numai în cazul în care este necesar pentru îndeplinirea contractului de vânzare, pe baza unui interes legitim sau dacă v-ați exprimat în prealabil acordul:

a) companiilor emitente de carduri de credit, furnizorilor de servicii de plată pentru procesarea plăților și băncilor, pe baza comenzii dvs., în vederea executării contractului de vânzare; trebuie mentionat ca plata online se face prin procesatorul extern euplatesc.ro, iar datele introduse de dvs pentru efectuarea platii nu trec deci nu raman pe serverul nostru.

b) companiilor de transport, în scopul livrării produselor sau a serviciilor comandate de dvs. și al soluționării reclamațiilor, inclusiv rezilierea contractului. Pentru indeplinirea contractului incheiat, Farmacia Profarm transmite colaboratorilor sai o parte din datele tale. Astfel, transmitem FAN Curier. datele necesare pentru livrarea comenzii tale. Te asiguram insa, ca am luat toate masurile necesare pentru ca si colaboratorii nostri sa respecte toate normele legale in vigoare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal;

g) terților, de exemplu procurorilor și tribunalelor, în scopul recuperării sau al încheierii oricărui contract cu dvs. precum si autorităților publice (de exemplu, poliției).

În cazul în care un terț folosește datele în contextul interesului său legitim, administratorul nu își asumă această responsabilitate. Acest proces este guvernat de principiile de prelucrare a datelor cu caracter personal ale companiilor și ale persoanelor relevante. 

2.   Contul clientului și cumpărarea fără înregistrare

Contul tau de client este protejat cu o parolă. Ai acces in cont la propriile date, inclusiv la editarea acestora, poti consulta datele privind comenzile finalizate și cele incomplete și puteți modifica trimiterea buletinelor informative. Prin intermediul contului de client, poti gestiona atât datele cu caracter personal, cât și expedierea buletinelor informative.

Dacă nu doriți să creați un cont de client pentru cumpărături, puteți cumpăra direct de pe site, fără înregistrare.

3.   Securitatea datelor cu caracter personal și durata stocării acestora

 Accesul la contul dvs. de client este posibil numai după introducerea parolei personale. În acest context, va recomandam să nu divulgați datele dumneavoastră de acces unor terțe persoane, iar, după încheierea sesiunii dvs. în contul de client, să închideți întotdeauna fereastra browser-ului, în special în cazul în care folosiți computerul în comun cu alți utilizatori. In cazul in care divulgati datele contului dvs. altor persoane, sunteti direct responsabil daca aceste date sunt folosite in alte scopuri de persoanele care au acces la ele.

Procesăm și stocăm datele cu caracter personal pe o perioadă absolut necesară pentru a asigura toate drepturile şi obligațiile care rezultă din contractul de vânzare, pe durata cât Farmacia Profarm, în calitate de administrator, este obligat să păstreze informațiile, în conformitate cu reglementările juridice generale. Documentele contabile, de exemplu facturile emise, sunt arhivate conform legii, pe o perioadă de 10 ani de la emiterea acestora.

Acordul pentru notificarea privind disponibilitatea mărfurilor rămâne în vigoare pe termenul disponibilității informațiilor trimise, dar nu mai mult de o perioadă de 1 an sau până la revocarea acestuia.

Acordul privind ofertele de marketing este valabil timp de 4 ani sau până la revocarea acestuia.

În celelalte cazuri, timpul de procesare decurge din scopul prelucrării sau este dictat de reglementările privind protecția datelor personale.

4.   Drepturile tale

a) În cazul în care procesăm datele  tale personale, poti solicita gratuit informații privind prelucrarea datelor personale proprii.

b) Daca crezi că prelucrarea datelor personale nu respectă protecția datelor tale personale și contravine reglementărilor legale privind protecția datelor cu caracter personal, poti cere explicații, puteți solicita înlăturarea situației astfel apărute și, mai ales, puteți cere corectarea, completarea, ștergerea sau blocarea datelor cu caracter personal.

c) De asemenea, ai dreptul oricând să adresați solicitarea dvs. responsabilului cu protecția datelor la adresa dp@farmaciaprofarm.ro sau Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

d) Acordul tau privind prelucrarea datelor cu caracter personal poate fi revocat oricând doresti. Dacă retragi acordul cu privire la prelucrarea datelor personale, acestea vor fi șterse. Aceste măsuri nu afectează însă datele personale necesare pentru ca Farmacia Profarm să-și poată îndeplini obligațiile legale (de ex. executarea comenzilor deja preluate) sau pentru protejarea intereselor sale legitime. Eliminarea datelor personale are loc și atunci când acestea nu sunt necesare pentru scopul propus sau în cazul în care stocarea datelor tale este inadmisibilă, din alte motive prevăzute de legislație.

5.   Alte pagini Web

Site-ul nostru conține link-uri către alte site-uri Web care sunt practice şi conțin informații utile. Te rugam să reții că aceste site-uri pot fi deținute și operate de alte companii și organizații, care pot avea alte politici de securitate și de protecție a datelor personale. Compania noastră nu are niciun control în ceea ce privește informațiile, materialele, produsele sau serviciile incluse sau accesibile prin intermediul acestor pagini Web și nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la acestea.

 6.   Contacteaza-ne

Dacă ai orice fel de întrebări, comentarii și cereri cu privire la aceste Principii privind prelucrarea datelor cu caracter personal ne poti contacta. Responsabilul cu protecția datelor poate fi contactat la adresa:  dp@farmaciaprofarm.ro, sau la numarul de telefon   0734727464



Aceste Principii privind protecția datelor cu caracter personal intră în vigoare la data de 25.05.2018.